Päivä talvisessa Helsingissä // A Winter's Day in Helsinki - And how to win a night in Plaza Suite!

Täällä on kuuma, joten viilennetään taas ajatuksia ja palataan ajassa tammikuulle ja hyiseen Helsinkiin. Tammikuussa minulla oli pieni haaste. Mukanani pikaisella Helsingin vierailulla oli ensikertalainen. Jos ensimmäinen kerta Suomessa on tammikuu talvena jolloin lumikin on loskaa niin siinä voi jäädä vähän vaisuksi vaikutelma.

Tein silti parhaani. Ja mielestäni pikaloma oli ihan onnistunut. Onnistumista auttoi kyllä huomattavasti huoneluokan korotus yhteen Helsingin upeimmista sviiteistä...!

Halusin kirjoittaa tästä juuri nyt, sillä huomasin Radisson Blu Plazan Facebook-sivuilla kilpailun jossa voi voittaa yöpymisen tuossa samaisessa Plaza Sviitissä. Käykää siis ihmeessä osallistumassa! Ja jos ette usko sanaani, niin kurkataa tuolta "Videos" -sivulta (tai YouTube-kanavaltani) video jossa esittelen tuon upean kattohuoneiston.

Mutta mites se päivä sujui? Siinähän se sujahti, tsekattiin muun muassa:

 • Lounas Fafasissa Iso-Roballa. Kiva palvelu ja jättiannos ruokaa!
 • Kävely Ullaninnan kautta Kaivarin rantaa pitkin Kauppatorille. Kylmä tuli, mutta mattolaiturit meressä on talvella yllättävän erilainen maisema turistille. Näyttivät kuulemma piknik-pöydiltä ennen kuin selitin niiden oikean käyttötarkoituksen.
 • Kahvia, teetä ja lohileipä Kauppahallissa. Kauppahalli on näin talvella ihan loistokohde kun Kauppatorille ei viitsi mennä hytisemään.
 • Tuomiokirkko. Mukava lämmittelyhetki kirkon sisällä maisemien tsekkauksen jälkeen.
 • Illallinen Gaijinissa. Mun kantis. Se nyt vaan sattuu olemaan se rafla jonne palaan jokaisella Suomen vierailulla. Koska ne possupullat.
 • Jos ei oltais syöty liikaa niin oltais varmaan vedetty vielä rundi Rautatientorin luistinradalla, mutta jätettiin väliin tällä kertaa.

Pahoittelut videon äänenlaadusta. Meni koko setti ihan päin persettä ääneen suhteen, mutta kai siitä jotain selvää saa. Ja opiksi on otettu, lupaan. (Te jotka seuraatte juutuubia ja feisbuukkia oottekin jo nähny tän in real-time.)

//

In January I had a challenge. I had only one day in Helsinki and a visitor from London who had never been to Finland before. I love Helsinki, I love Finland, but the climate can sometimes be a bit of a bitch. So I was worried, what if he hates Finland, what if he thinks I come from a shitty country with moody rude people and terrible weather?

The weather may have bee quite terrible, but the day wasn't that bad at all. And Finns are nice. I would say that Helsinki is exotic and cute in its own way. 

Can't argue though that getting the most amazing upgrade at Radisson Blu Plaza made everything perfect! And the reason why I wanted to make a post about this now even though the spring is coming and the January weather is only a memory fading away, is that I just noticed that Radisson Blu Plaza Helsinki are organising a competition on their FB-page where you can actually win a night in the Plaza Suite. I can definitely recommend. And if you don't take my word for it, go and check out the video I took of the suite. You can find it on the "Videos" page of this blog or on my YouTube channel. (Unfortunately I messed up the sounds, but you get the idea on mute as well.) 

So how did that day in Helsinki go then? Yes, it was cold. And there was no proper snow. But we did manage to enjoy the day, doing for example the following things:

 • Lunch at Fafa's on Iso Roobertinkatu. Service is great, food is good and portions are big.
 • Stroll through Ullanlinna to the seaside of Kaivopuisto. More scenery on the above video!
 • Coffee, cakes and salmon bakes at the Old Market Hall.
 • Walk up to the Helsinki Cathedral. Even if you're not religious.
 • Dinner at Gaijin. I go there almost every time I'm in Helsinki. Because of the pork buns.
 • If we hadn't eaten so much we would have probably done a round of ice skating on Rautatientori as well.

And I think he liked Helsinki. Even in January. We'll check it out again in June!

ps. Sorry about the sound quality on the above video. I know it's horrendous, but I still wanted to make the video because I miss Helsinki and the views. Even in winter. You can watch it on mute if it gets too bad! And I definitely learned. No more crappy sound on my videos from now on. I hope.