Argentiinan eloa - Week 7: Murhamiehen naapurina // Murderer in my building

Minua haastateltiin tänään suorassa lähetyksessä argentiinalaisiin uutisiin.

"Tunsitko kolmannessa kerroksessa asuvan miehen?"

Ymmärsin kysymyksen, mutta vastaukseni oli epämääräinen espanjankielinen yritys sanoa että en tuntenut, jonka perään lisäsin että en oikeastaan osaa puhua espanjaa. Tämän jälkeen reportteri kuitenkin uskalsi jatkaa kysymällä toimiiko ulko-oven kamera, pystynkö näkemään kuka soittaisi alakerran ovikelloa. Sillä hetkellä tajusin että itseasiassa en, miksi ovessa on kamera jos se ei toimi?

Mutta mistä kaikki siis alkoi. Lähdin tänään lounaalle ja ovesta ulos astuessani huomaan tuijottavani suoraan videokameraan. Jonka jälkeen huomaan kymmenen muuta videokameraa. Ja kaksi miestä joiden selässä lukee "homicidios". Upealla espanjanpäättelykyvylläni tajusin että kyseessä on murharyhmä. Minun etuovellani. Perustiistai.

Jäin hetkeksi seurailemaan tilannetta ja näin kuinka poliisit päästettiin sisään rakennukseen. Yritin tiedustella mistä on kyse ja eräs reporttereista kertoi että tämä liittyisi perjantaina kadonneen tytön tapaukseen. Muistin itsekin nähneeni ihmisten jakaneen tällä alueella kadonneen tytön kuvia Facebookissa viikonloppuna. 

Pidin loppupäivän televisiota auki kanavalla josta pystyin seuraamaan suoraa lähetystä taloni edestä. Onnekseni lopulta selvisi että kolmannessa kerroksessa (minä asun neljännessä) ei ollut ruumista, mutta tuon tytön murhaaja asui tässä samassa talossa, juurikin tuossa alapuolellani. Poliisit viettivät tuolla asunnossa ilmeisesti koko päivän etsien todisteita.

Ja ennen kuin huolestutte niin tämä murhaaja on myös jo kuollut. Ja murha ei tapahtunut tässä rakennuksessa. Mielenkiintoista tässä keississä on kuitenkin se, että tämä tyttö ja hänen murhaajansa ovat tavanneet viime perjantaina samalla kadulla jossa minä asun, juuri niihin aikoihin kun minä ja Jaana palasimme kotiin Uruguaysta. Käytännössä olemme siis saattaneet nähdä jomman kumman tai molemmat...! Freaky...

IMG_8314

Siellä ne reportterit pönötti oven edessä aamusta...

Photo 17-03-2015 20 10 37

...iltaan.

//

So I got interviewed to the national TV today. "Did you know the man from the third floor?" they asked. 

Apparently I've been living above a murderer.

A girl went missing last Friday. She was found dead and a few days later a man was found dead. This man was apparently the guy who killed the girl. And he lived in the same building where I live now. And this is why the police spent all day looking for evidence in his apartment. I was happy to hear that the apartment was not a crime scene though.

So this was the most interesting news this week. A very good test for my Spanish skills! Unfortunately it seems I'm a lot less fluent when surprised by a reporter and a big TV camera.