Onko Buenos Airesin julkinen liikenne turvallinen naiselle? // Is it safe to use public transport in Buenos Aires?

Bongasin Rantapallon twiitistä Thomson Reuters Foundationin viime vuonna tekemän tutkimuksen eri maiden pääkaupunkien julkisen liikenteen turvallisuudesta naisille. Tämän tutkimuksen mukaan minä asun tällä hetkellä kaupungissa jonka julkinen liikenne on koko maailman kuudenneksi vaarallisin naiselle.

bus in buenos aires

Kun tutkimusta katsoo tarkemmin, niin yleistä turvallisuutta koskevassa osa-alueessa tippuu Buenos Aires entisestään - neljänneksi. Edelle pääsevät vain Kolumbian Bogota, Perun Lima ja Mexico City. 

Onneksi yhdellä osa-alueella Buenos Aires koetaan kuitenkin paljon paremmaksi kuin muut suuret kaupungit. 

Eli nou hätä. Jos joku alkaa aukomaan mulle päätään metrossa ja mä vedän sitä turpaan, niin kanssamatkustajat auttavat tätä miestä pääsemään sairaalaan, eikä mulle jää huonoa omaatuntoa liian voimakkaasta itsepuolustuksesta.

Tuntuuko täällä liikkuminen sitten turvattomalta? Eipä oikeastaan. Ei ollenkaan. Toki siihen vaikuttaa se että liikun pääosin päiväsaikaan enkä lähde keskellä yötä bussilla Bocaan.

Vertailukohteena voisin pitää Lontoota ja Pariisia joiden julkinen liikenne on myös tullut tutuksi, ja kaikkein epämiellyttävimmäksi olen toistaiseksi kokenut Pariisin. Eikä sielläkään mitään ongelmia koskaan ollut. Mun mielestä tämä tutkimus olisi ollut entistä mielenkiintoisempi jos siihen olisi lisätty vielä muutama kaupunki lisää. 

Onko muita jotka olisi listalta löytyvien kaupunkien metroilla matkustellut? Jakakaa hyviä ja huonoja kokemuksia?

//

I bumped into this research by Thomson Reuters Foundation that ranks 16 big cities in order of  the perceptions of safety for women. According to the survey, I am currently living in a city which has the 6th most dangerous public transport in the world when looked at from the women's point of view.

So does it feel dangerous then? No, not really. Of course it makes a big difference that I don't live in the suburbs and would not hang out at the underground stations after midnight. The only incident so far is a young man trying to chat me up on the underground. But he was being very polite and understood quickly that I'm not interested. Didn't really make me feel any less safe.