Lontoon ravintolat // Chicken Shop

Kun ensimmäisen kerran kuulin kanakaupasta, luulin että kyseessä oli vitsi. Minua pyydettiin treffeille ja ehdotuksena oli että tavattaisiin Whitechapelissa ja mentäisiin Chicken Shoppiin. Ensimmäinen mielikuva minkä saan sanasta chicken shop, on uppopaistettua kanaa tarjoava snägäri jossa uskaltaa syödä ainoastaan viiden promillen humalassa kello viisi aamuyöllä. Ja koska Whitechapelissa näitä Perfect Fried Chicken -nimisiä neonvalokyltein varusteltuja rasvankäryisiä kulmakojuja on kirjaimellisesti jokaisessa kulmassa, oli kuva heti selkeä sarveiskalvollani.

chicken shop whitechapel

Onneksi paikalle saavuttuani selvisi nopeasti että kyseessä ei ole se perinteinen kärykoivet ranuilla, vaan pikemminkin Nando'sin hipsteriversio. Ja erittäin hyvä sellainen. Ruokalista on seinälle helposti mahtuva. Kokonainen kana, puolikas kana, tai neljäsosa kanaa. Ja muutama lisukevaihtoehto. En tiedä miten Kanakaupan kananvalmistusmetodi eroaa muista vastaavista, mutta kana on mielettömän mehukasta ja muikean maukasta. Ei mikään supermarketin grilliosastolta mukaan napattu vitosen veitikka. Chicken Shopin yhteydessä on usein myös Dirty Burger, mutta nämä likaiset kaverit ansaitsevat kyllä jo oman erillisen postauksensa.

chicken shop whitechapel

Chicken Shoppeja löytyy neljästä eri sijainnista Lontoossa, mutta itse käyn yleensä tuolla Whitechapelissa koska se on itselleni lähin. Ainakaan Whitechapelissa ei ole mahdollista tehdä pöytävarauksia ja paikka on usein tupaten täysi. Mutta koskaan en ole joutunut odottamaan kymmenta minuuttia kauempaa - suoranainen ihme ihmismäärää katsellessa. 

chicken shop whitechapel

Muita Chicken Shop faneja? Voittaako Nandosin 10-0 vai 10-2? Onko Suomessa muuten ravintolaa joka myy pelkkää kanaa ja ranskalaisia, mutta joka ei ole pikaruokala?

//

I remember the first time I heard about Chicken Shop. I was puzzled. Why would anyone want to suggest a date at a chicken shop in Whitechapel. Why couldn't we just grab a bucket from the closest KFC? But then I realised. We are not talking about a chicken shop. We are talking about the Chicken Shop. Luckily all the tiny Perfect Fried Chickens and other chicken shops don't do that much online marketing so you can easily find Chicken Shop on Google with only typing in chicken shop. 

chicken shop whitechapel

The one in Whitechapel is ironically hidden next to a Nando's. It's always busy, but I've never had to wait for more than ten minutes for a table. And I've never left without a doggy bag. Not that I couldn't finish my meal, but because I always intentionally order too much so that I can enjoy the leftovers next day too. That's how good I think it is.

What do you prefer - Chicken Shop, Nando's or Sainsbury's barbecue section? Or is there another contender that you would recommend me to try?