Kuinka suunnitella matka Iguazun putouksille // How to plan a trip to Iguazu falls in Argentina (and Brazil)

Ei ainakaan niin kuin minä sen suunnittelin. Eli jätin suunnittelematta.

Jotta kukaan muu ei tekisi samaa virhettä kuin minä, haluan jakaa muutaman pointin mitkä mielestäni kannattaa ottaa huomioon jos reissu Iguazun putouksille Argentiinaan tai Iguassun putouksille Brasiliaan (sama mesta, eri maa) on suunnitteilla.

Iguazu Falls photographed from the Argentinian side

Iguazu Falls photographed from the Argentinian side

 • Varaa vierailuun vähintään kaksi yötä ja kaksi kokonaista päivää. Me emme huomioineet että vaikka puisto on auki kuuteen asti, niin kello kolmen jälkeen ei enää pääse sisään. 
   
 • Ota mukaan tarpeeksi käteistä. Välimatkat lentokentän, hotellien ja luonnonpuiston välillä ovat yllättävän pitkiä. Argentiinan rahanvaihtotilanteen huomioon ottaen käteinen on kuningas, ja sitä kuluu taksimatkoihin. 
   
 • Käy Brasilian puolella. Jotkut ovat tästä eri mieltä, mutta ystävieni puheista päättelin että kun siinä rajalla pyörii niin kannattaa samalla tsekata putoukset molemmin puolin. Argentiinan puolella pääsee lähemmäksi putouksia ja luonnonpuisto putousten ympärillä on paljon suurempi kuin Brasilian puolella. Argentiinan puolella pääsee myös veneajelulle. Brasilian puolella taas näkymä on erilainen, mutta kuulemma erittäin kaunis. Siellä puolella voi myös hurauttaa helikopterilla putousten päälle. Argentiinasta Brasilian puolelle pääsee helposti joko taksilla tai bussilla, mutta jenkki- tai australialaispassilla on turha yrittää ilman viisumia ja keltakuumerokotustodistusta.
   
 • Muista vesipullo ja eväät (ja vaihtovaatteet). Kyseessä on sademetsäalue. Siellä on kuuma. Kesällä erittäin kuuma (kuten videolla näette, näytän pieneltä pinkiltä hikoilevalta possulta). Luonnonpuistoalueella on kioskeja mutta hinnat ovat aika hulluja. Suosittelen siis omaa vesipulloa ja ehkä jotain naposteltavaa myös, sillä puistossa pystyy helposti pyörimään koko päivän varsinkin jos valokuvaus kiinnostaa. Sen verran iso tuo alue on Argentiinan puolella. Niin ja vaihtovaatteet ihan siltä varalta että käyt sillä veneajelulla, sillä siinä kastuu läpimäräksi.
   
 • Älä unohda hyvää kameraa. Uskokaa tai älkää, minä unohdin järkkärin hotellille. Aurinkoisena päivänä vesiputousten yllä näkyy upeita sateenkaaria, jotka ovat valokuvaajan unelma. Lisäksi jos aiot käydä veneajelulle niin ota mukaan vedenkestävä kamera jos sellaisen omistat. 
Brasilian puolella voit nähdä myös upeita lintuja!

Brasilian puolella voit nähdä myös upeita lintuja!

Jos olet käynyt Iguazun putouksilla, mikä on sinun parhain vinkkisi onnistuneelle vierailulle?

Ja jos et jostain syystä vielä nähnyt, niin käy kurkkaamassa tämä video. Se on se jossa olen pinkki hikipossunaama.

//

I went to see the Iguazu Falls in Argentina this February, but didn't plan my trip too well... So that you wouldn't repeat my mistakes, I want to give you a few tips that will make your visit to the Iguazu falls as perfect as possible!

 • Stay at least two nights and two full days. The Nature Park on the Argentinian side is huge. You can easily spend a whole day in there. Take into account that even though the park closes around 6pm, the last entrance is around 3pm. The reason I recommend two full days, is because the second day you should...
   
 • ...visit the Brazilian side. The Brazilian side is smaller and you won't get as close to the falls as on the Argentinian side, however, apparently the view is beautiful and if you have some extra to spend, you can  also take a helicopter ride above the falls in Brazil. That pretty bird in the above picture is also from the Brazilian side. To get from Argentina to Brazil, you can hop on a bus or take a taxi. Remember though that if you happen to be American you need a visa. And if you are Australian you need a proof of yellow fever vaccination or otherwise you won't get back to Australia!
   
 • Take enough cash. Cash is king in Argentina (as I showed you here), and in Iguazu you will need it for the taxi rides. Even though taxis are relatively cheap, the distances can be long enough to affect your budget.
   
 • Remember a bottle (or two) of water. And maybe some snacks too, because it will be hot and the kiosks are expensive inside the park.
   
 • Don't forget a good camera! Believe it or not, but I forgot my DSLR at the hotel... On a sunny day, there will be beautiful rainbows above the falls, your camera will love those. In case you're planning to take the boat ride, a water-proof camera will come in handy too.
Iguacu falls photographed from the Brazilian side

Iguacu falls photographed from the Brazilian side

And as an extra tip. Note that there are obviously two airports - the one on the Argentinian side and the one on the Brazilian side. Don't do what my dear Australian friend did and book the return flight from a wrong airport. He booked a return from that Brazilian airport where he couldn't go to because he didn't have that yellow fever vaccination... ;)

Garganta del diablo (argentinian side)

Garganta del diablo (argentinian side)

All photos by my friend Martin Arnold Photography who was smart enough to plan well and managed to see the both sides of the falls.

And if you haven't seen it yet, go and check out my video from the Argentinian side of Iguazu falls on YouTube: Iguazu Falls with Boats, Bikes and Butterflies