Päiväreissu Colonia del Sacramentoon // Day trip to Colonia del Sacramento

Where: Colonia, Uruguay
When: March 2015
How: Seacat Ferry from Buenos Aires, approx. 60 USD return
Favourite cafe/restaurant: The terrace at Charco Hotel

Harvoin olen kuullut että kukaan lähtisi Euroopasta vierailemaan pelkästään Uruguayssa, mutta Buenos Airesin vierailuun yhdistettynä se on oikein oivallinen päiväretkikohde. Jos missasit, niin käy kurkkaamassa tämä postaus josta löytyy video reissustamme.

Me päätimme Montevideo-pääkaupungin sijaan kokeilla piskuista mutta kuulemamme mukaan pittoreskiä Colonian kylää vajaan tunnin merimatkan päästä Buenos Airesista. Yksi Uruguayn tunnetuista kohteista on myös Punta del Este mistä löytyy ranta jonka hiekkaan on upotettu valtavan kokoinen käsipatsas. Sorasta sojottavat sormet eivät kuitenkaan olleet tarpeeksi suuri houkute ylimääräiselle bussireissulle, joten päädyimme pysymään pelkästään Coloniassa.

daytrip to colonia uruguay
daytrip to colonia uruguay

Koska jätimme lippujen hankinnan viime minuuteille, ei netistä ostaminen ollut hintojen nousun takia enää vaihtoehto. Sen sijaan päätimme kokeilla erittäin perinteistä ostotapaa ja lähdimme Buenos Airesin Avenida Cordoballe ja vierailimme laivafirmojen turistitoimistoissa ihan paikan päällä. Kaikkien matkatoimistot olivat kätevästi saman kadun varrella joten hintavertailukin oli helppoa. Me ostimme lippumme Seacatin toimistolta josta löysimme meno-paluun kohtuulliseen vajaan kuudenkymmenen Amerikan dollarin hintaan. Buquebussilla oli muuten kaikkein kalleimmat hinnat...!

Colonia del Sacramento on erittäin pieni kylä. Yksi päivä riitti siis aivan mainiosti. Paikasta tuli hiukan Suomenlinna-vierailun vibat. Kiviraunioita ja meri. Valitettavasti Uruguayn meri on ruman ruskea. Uimarantakin löydettiin, mutta vaikka hikoilimme yli kolmenkymmenen asteen kuumuudessa, ajatus mutalätäkön näköiseen lammikkoon kastautumisesta ei tuntunut ollenkaan virkistävältä vaihtoehdolta. 

daytrip to colonia uruguay
daytrip to colonia uruguay
daytrip to colonia uruguay

Ravintoloita ja kahviloita tuli vastaan joka toisessa kulmassa, mutta me olimme onneksi tehneet hiukan tutkimusta etukäteen ja suuntasimme suoraan aamupalalle Charco-hotellin terassille. Paikka oli sen verran mukava ja tunnelmallinen että rentouduimme lopulta kyseisen paikan pihanojatuoleissa melkeinpä kolme tuntia.

daytrip to colonia uruguay
daytrip to colonia uruguay

Majakkakin kyseisestä kylästä löytyy, mutta me päädyimme skippaamaan sen sillä maksaminen portaiden kipuamisesta siinä kuumuudessa ei tuntunut tarpeelliselta.

daytrip to colonia uruguay

Qué Pasa-blogia kirjoitteleva Sädekin käväisi hetki sitten Uruguayssa ja hänen blogistaan voitte käydä tsekkaamaassa lisää kuvia ja mielipidettä kyseisesti kohteesta!

// 

English translation to be added shortly! In the meantime, check some Colonian scenery on the video I posted last week!