Terveiset helteestä // Destination Dubai

Taas kerran kävi niin että pakkasin yömyöhään ennen aamulentoa. Mitään en ehtinyt suunnitella, mutta luotin siihen että joku kaveriporukasta oli tietoinen edes siitä missä yövyttäisiin.

Tarkoitus oli tavata kuuden hengen reissuporukka Dubain lentokentällä. Mikä loistava sattuma että täysin eri kohteesta saapuva lentoni laskeutuisi tismalleen samaan aikaan kuin ystävieni lento. 

Passijonossa saan tekstiviestin: "Saimme jo laukut, odotamme sinua täällä tuloaulassa." Katselin valtavaa ihmismassaa ympärilläni ja ihmettelin kuinka he olivat päässeet passintarkastuksesta läpi niin nopeasti. Hetken päästä saan uuden tekstiviestin: "Ei kun hei, me ollaankin eri kentällä kun sä." Sitten sain puhelun johon ehdin vain huikata: "Saldo loppu, en pysty vastaanottaa puheluja!"

Onneksi sain kaivettua jostain vanhojen viestien uumenista hotellin nimen ennen kuin wifi katosi. Ei aavistustakaan dirhamin kurssista, mutta satasella pääsin hotellille. Se oli kai ihan ok.

Täällä on kuumempi kuin olisin osannut edes kuvitella. Onneksi tätä hattivatinvaaleaa vartaloa on vauvasta asti saunakuumennettu säännöllisesti, muuten en ehkä selviäsi tästä luonnonuunista pyörtymättä. Ja kesä ei ole kuulemma vielä edes kunnolla alkanut... 

dubai desert

Ruoka ja vähän kaikki muukin on kallista kuin kilpakamelin muona, mutta onneksi helteellä ei edes tee mieli sen kummemmin syödä. 

//

When it comes to holiday planning, I'm more of a "go-with-the-flow" type and this time I was happy to tag along a group with destination and accommodation already pre-planned. I thought I was being smart booking a flight that lands at the same time as my friends, but unfortunately we found out only after looking for each other at the airport that I have arrived at a different airport than the rest of the crew. Tiny details.

Culturally this may not look like a melting pot, but literally speaking I couldn't describe Dubai with any other word. I can hear my skin frying every time I step out to the sun. Take a hairdryer, set the heat on highest and blow it against your face. That's how refreshing the occasional breeze feels like.