Broadway Market

Lontoo on täynnä erilaisia markkinoita, ja jokaisella asuinalueella on oma kadunpätkänsä jonne torikauppiaat kokoontuvat joko kerran viikossa tai peräti joka päivä. Jokainen on kuullut Portobellosta ja Boroughsta, mutta Itä-Lontoon Hackneyssä sijaitseva Broadway on ehkä vielä jossain määrin turisteille tuntemattomampi.

Hackney on äärimmäisen gentrifikoitunut alue, entinen työläisten kaupunginosa jossa suurin osa ihmisistä asuu kaupungin vuokra-asunnoissa ja nuorukaiset jengiytyivät pimeissä kadunkulmissa. Nykyään tilanne on toinen. Hipsterit ovat vallanneet entiset pubit trendikkäiksi kahviloiksi ja asuntojen hinnat ovat niin korkealla että edes Cityssä työskentelevällä lapsettomalla pariskunnalla ei ole varaa ostaa ränsistynyttä kaksiota remontoitavakseen.

Lontoossa on tällä hetkellä asuntojen hinnat sillä tasolla että mielenkiinnolla odotan mitä se tekee asuinalueille. Tätä menoa Tottenhamista tulee se uusi trendialue (en ole käynyt siellä ikuisuuksiin joten joku tietävämpi kertokaa minulle miltä siellä nykypäivänä näyttää).

Mutta tarkoitukseni ei ollut katkerana puhista Lontoon asuntomarkkinoista, vaan kertoa lempimarkkinoistani.

Broadway markkinat on täydellinen paikka silloin kun sokerihammasta kolottaa tai tekee mieli olla hiukan tiedostavampi luomukokki. Markkinoilta löytyy varmaankin sata eri brownies-laatua ja mitä maistuvampia kakkuja. Makkarat ja munat saa luomuna ja leipätuotteita luolamiesdiettiin sopivana. Toisaalta itse markkinkadun pysyvimmissä reunarakennelmissa huomaa vielä sitä vanhempaa Hackneyä. Löytyy esimerkiksi 'eel and mash'-ravintola, josta saa perinteisen ankerias ja perunamuussi annoksen.

Voit myös nähdä livenä kuinka perinteinen turkkilaisruoka valmistuu silmiesi alla.

Muistinpa myös että tasan vuosi sitten tein videon jossa vilahtaa Broadway Market. Sopii siis täydellisesti tähän postaukseen. 

//

Broadway Market is one of my favourite markets in London. It is unfortunately nowadays almost as busy as Borough Market, but at least it still feels like there is more local people and not just tourists. The Hackney locals today do however probably look slightly different than a few decades ago. From what I've heard, Hackney used to be pretty rough, but now it is such a cool hipster mecca. And the house prices in that area! Who can afford to live there anymore? Gentrification is a funny phenomena. At least you can still see a glimpse from the past in the form of an eel, pie and mash joint next to the organic, gluten and sugar free paleo biscuit stands.

Not that I can complain though. The foods and sweets they sell at Broadway Market is the reason I go. I need my brownies organic and dairy free. And there's a Danish stall with perfect rye bread.