Onko World Traveller Plus hintansa väärti? // Is it worth it to upgrade to Economy Plus? (video)

Mulla on jo pidemmän aikaa muhinut mielessä postaus Finnairin kultakortin eduista ja siitä onko se kaiken sen keskittämisen arvoista, mutta sen jälkeen kun vuodenvaihteessa tipuin takaisin hopealle tavisten joukkoon olen ollut niin masentunut matkustaja mussuttaessani Pretin patonkia loungen ulkopuolella etten ole uskaltanut alkaa muistella tuota mukavuuden matkavuotta 2015.

Tavallisena turistina on toki ihan mukava matkustaa ja päämäärähän on joka tapauksessa aina se tärkein, mutta on se kyllä hassua kuinka kerran mukavuutta maistettuaan tuntuu siihen pidempään jonoon palaaminen yhtäkkiä paljon tuskallisemmalta.

Tähän ikävään turhan luksuksen loukkuun jääneenä ja mukavuuteen mieltyneenä, päädyin helmikuussa British Airwaysilla Kanadaan lentäessäni viime hetkellä ostamaan matkustusluokankorotuksen World Traveller Plus-tasoon. Kysin tietysti ensin bisnesluokan hintaa, mutta sen kuullessani (+700 puntaa per suunta) pidin naaman peruslukemilla antaen rennosti pohdiskelevan ilmeeni viestittää että syy bisneskorotuksesta kieltäytymiseen oli lennon relatiivinen lyhyys eikä maksukorttini absoluuttinen luottoraja. Turistiluokan ja bisneksen välinen turistiplussaluokka maksoi viimetipassa ostettuna 220 puntaa per suunta. Siihen vielä kykenin sen kummemmin irvistelemättä.

No oliko siinä sitten mitään järkeä? Sanoisin että oli. Siis sinänsähän tuo hinta ei todellakaan ole vastikkeensa väärti jos mietitään sen käsinkosketeltavia ekstroja, kuten vaikkapa parempaa ruokaa. Parilla huntilla voisi hyvin napata hummerin matkaevääksi ja kyllähän siellä turistiluokassakin lasin shamppanjaa saa kympillä tai parilla. Se mikä teki tästä mielestäni mukavamman ja jopa hintansa arvoisen, oli yksinkertaisesti tilan määrä ja vieressä istuvien ihmisen vähyys. Jos tietäisin että lento olisi tyhjä ja saisin turistiluokassa rivin itselleni, en missään nimessä korottaisi turistiplussaan. Mutta koska tiesin että lento oli tupaten täysi, koin korotuksen selkeästi matkaanu mukavoittavaksi.

Mitä sillä hinnalla sitten sai?

 • Juomatarjoilun jo ennen lennon lähtöä
 • Astetta laadukkaamman aterian
 • Piirun verran enemmän tilaa
 • Lisälaukun ruumaan
 • Paremmat ja isommat kuulokkeet
 • Härpäkepussukan joka sisälsi kaikenlaista tarpeellisen tarpeetonta

Mitä sillä hinnalla ei saanut?

 • Turvatarkastuken ohituskaistaa
 • Ensimmäisten joukossa koneeseen astelemista
 • Sisäänpääsyä loungeen
 • Maakuuasentoon taittuvaa istuinta
 • Kaviaaria kultakupista

Se että päädyin korottamaan lennon myös paluumatkalla kertonee että tykästyin tähän matkustusluokkaan vaikka yllä olevan kuvailun perusteelle ihmettelen itsekin miksi. Paluumatkalla osasin sentään tehdä korotuksen etukäteen netissä, jolloin se maksoi vain rapiat 180 puntaa.

Nyt palat varmasti halusta tietää miltä tämä tavallisen turren luksus ihan oikeasti näyttää ja sen pääset näkemään alla olevalla videolla:

Onko muilla kokemuksia vastaavasta matkustusluokasta, mitä mieltä olit, korottaisitko uudestaan?

//

After falling down a notch as a One World frequent flyer, from Sapphire to Ruby, I've had this most annoying first world problem of lacking travel luxury. To console myself during this painful period of withdrawal symptoms from unconstrained lounge access and ability to jump queues, I decided to upgrade my flight to World Traveller Plus, which is the British Airways Economy Plus class. Take a look at the above video to see how it looks and what I thought about it!