Kävin mutten kertonut

Yleensä kun matkablogissa on hiukan hiljaisempaa niin se johtuu siitä että bloggaaja ei ole päässyt viime aikoina syystä tai toisesta kotoa pahemmin poistumaan. Toisin on tässä tapauksessa. Tuli hiukan huono omatunto kun huomasin että en ole viime aikoina reippaasti raportoinut reissuja in real-time. Mutta ei se maailma muutamassa kuukaudessa muutu, ja onhan oikea-aikaisuutta varten onneksi kehitetty sellaisia apuvälineitä kuten Snapchat (josta löydät minut muuten nimimerkillä missbritannika).

canadian house montreal
view of montreal

Kanadan kertomuksia säästelen ihan teitä ajatellen. Tulette kiittämään kun heinäkuun helteillä saan vihdoin videoni valmiiksi helmikuisesta Montrealista. Sieltä löytyy jäätä, tuulta, lunta ja jääkiekkoa. Viilentää mukavasti keskellä kesää. Ahneena ajattelin että olisi hauska idea taltioida koko viikko päiväkirjamuotoisena vlogina. Haasteellisempaa tästä tein tallentamalla tavaraa kolmella eri kuvauslaitteella. Kronologiseen kokoelmaan kasaaminen ei onnistunutkaan yhtä sukkelasti kuin kuvittelin.

copenhagen in winter
copenhagen malmo bridge

Kolmesti Köpiksessäkin kierrähdin. Mutta kuka noita nyt laskee. Toistaiseksi en ole onnistunut kertomisen arvoisissa ravintoloissa syömään, vaikka tuo ravinnon nauttiminen olisi kuulemma Köpiksen the juttu. Turistinähtävyydet tuolta kai kaikki jo tunteekin. Näiltä reissultani mukaani on aina lähtenyt sitä suklaalla päällystettyä salmiakkia. Ruokaahan tuokin. 

hotel room service

Saksassakin pääsin vihdoin ensimmäistä kertaa elämässäni maaliskuussa käymään. Hyödynsin duunireissun ja googlasin viikonlopuksi Munchenin top 5 viiden tähden hotellit, joista halvimmasta nappasin huoneen. Ilma oli vielä tuohon aikaan keväästä melko viileähkö, joten päädyin lopulta viettämään koko lauantain museossa. Sen verran hyvän näyttelyn ilmastonmuutokseen liittyen onnistuin löytämään että siellä vierähti ihan huomaamatta viisi tuntia. Onneksi oli energiaa kun aamupalalla vahingossa tilasin munakkaan kaksi kertaa. En koskaan opiskellut koulussa saksaa.

stockholm riddarhuset

Tukholmaan tulee työmatkojen takia tutustuttua. Tai päinvastoin, yleensä ei jää aikaa tutustua yhtään mihinkään, paitsi ehkä hotellin kalaravintolan ruokalistaan. Viime viikolla tähän tosin tuli muutos. Saavuin tutuksi tulleeseen majoituspaikkaani iltamyöhäisellä, ja tuttuun tapaani heti alkuun soitto huonepalveluun. Josta minulle kerrottiin että on hiukan ruuhkaa ja ruokaa tulisi aikaisintaan puolentoista tunnin päästä. Nurkan takana olisi kuulemma kuitenkin seveneleven josta saattaisi löytyä jonkinlaista yöpalaa. Hain mangososetta ja marjoilla maustettua kuplavettä, samalla näin Sergelin torin. Seuraavana päivänä jäi muutama tunti ylimääräistä ennen lennon lähtöä ja siinä ehdin käpöstellä Riddarholmeniin josta löysin penkin meren ääreltä. Nautin auringonsäteistä ja merenliplatuksesta kunnes koitti aika palata juna-asemalle ja lopulta lentokentälle.

istanbul blue mosque

Viimeisimpänä kohteena oli Istanbul. Ei siinä viikonlopussa hirveästi ehtinyt muuta kuin huomata että joskus pitäisi tulla uudestaan ja paremmalla ajalla. Tästä sain jo melkein videonkin editoitua, kunnes tapahtui taas elämä. Tai tarkemmin sanottuna työelämä. Mutta kyllä tuokin kieli poskella kyhäilty luomus pian päivänvalon näkee. Pysykää siis linjoilla ja muistakaa kurkkia sitä videokanavaa aina silloin tälloin.

Seuraavaksi on vuorossa Marokko, ja jos suunnitelmat sumpliutuvat kohdilleen niin tiedossa olisikin astetta aktiivisempi loma. Siitä toivottavasti kerronkin sitten ihan aikataulussaan, enkä puoli vuotta jälkikäteen. Koska kai tämä elämäkin tästä hidastuu kesää kohden. Jos ei muuten, niin pysäytetään pakolla.

//

I was on fire. Typing away like a student pulling an all-nighter with a 9am deadline. Then Squarespace crashes and the first chapter of a world changing novel disappears.  Goes without saying that the post I wrote was more than amazing and this is only a meagre version of the previous piece of art. (I’m sure you wonder why this amazing art I keep on talking about has never seen the day of light on this blog.)

Most often the reason for a travel related blog going quiet for a while is lack of travel. Not in this case, vice versa. I feel like I’ve been constantly on the road this year, but for some reason I’ve felt like I have nothing to say. Though actually I have too much to say - most of which has nothing to do with travel.

Or I guess everything is related to travel. Like Brexit. If it happens I’m going to move out of the UK even if I didn’t have to. Just to prove a point. We almost got into a argument with a taxi driver a few weeks ago. He was being so happy about the possibility of Brexit especially because then UK wouldn't have to take so many immigrants. Just a few seconds earlier he had asked us where we were from. 

But back to the above post. This year I have been to Montreal, Copenhagen, Munich, Stockholm, Istanbul and Helsinki, and next up Morocco. This post was mostly just a teaser for all the upcoming videos. They might be out next week or next month, or later this year. Who knows. There is this thing called life which I prefer a lot more than the image of a life on social media.