Hotels in Helsinki // Hotel Haven

Where: Helsinki, Finland

What: Hotel Haven

When: December 2014 (and a few times in 2013)

How much: Starting from 150 Euros/night depending on room type

Haveniin saapuminen on kuin kotiin tulisi. Ehkä jos koti olisi mukava maalaiskartano Englannin maaseudulla. Ei se niiden slogan kuitenkaan ihan tuulesta temmattu ole, sillä Haven todellakin erottuu edukseen sillä että se ei vaikuta persoonattomalta ketjuhotellilta eikä liikaa yrittävältä design-luomukselta. Haven on kivalla tavalla kodikas.

So the good stuff...

+ Large rooms with cosy decor

+ All rooms have a TV in the bathroom (and a bath duck as seen in the video below!)

+ Two options for room service

+ Umbrellas in every room (Though I only found mine after I had already bothered the receptionist a millionth time asking to borrow one.)

+ Possibility to join Small Luxury Hotels club to collect points

+ Even though the gym is small it has pretty decent equipment

+ Breakfast selection is good and I especially like the fresh berries and good coffee (specialty coffees available as well)

+ Possibility to get a room with sea view

+ Extremely friendly staff

+ Bathrobes in every room and not just in the "exclusive" rooms as in most of the hotels in Helsinki

+ Nice, cosy and stylish reception and bar area. And the giant chess board is cool!

+ Very nicely located from a tourist point of view - right next to the market square and Kaivopuisto and Esplanadi. Though Helsinki is so small that it's quite tough to find a hotel which wouldn't have a walking distance to the centre and the most common tourist attractions...

Not many negatives, but if I had to come up with something...

- No tea and coffee in the room (you can get a tea set from reception with an additional cost)

- Need to pay extra if you want your eggs in any other form than scrambled or boiled at the breakfast

- To get to the breakfast, you need to hop outside to get from the hotel to the restaurant. When it's -20 outside that is not necessarily something I'd like to do. Wakes you up though I guess!

hotel haven helsinki breakfast

Muilla kokemuksia Havenista?

Hotels in Helsinki // Glo Hotel Helsinki Kluuvi

Where: Helsinki, Finland
What: Glo Hotel Kluuvi
When: November 2014 (and a few times in 2013)
How much: Standard room from 150 to 180 Euros/night

Päätin pitkästä aikaa kokeilla taas Glo hotellia Helsingin keskustassa. Asuin siellä viime vuonna useammankin kerran, mutta sitten taisin muistaakseni kiukustua kun kaksi kertaa peräkkäin kohdalleni osui huonompaa palvelua ja siirryin kokeilemaan muita paikkoja. Yhtenä esimerkkinä aiemmasta huonommasta kokemuksesta oli se että olin varannut (tai ainakin luulin varanneeni) sellaisen luokan huoneen johon kuului pieniä extroja kuten vedenkeitin huoneessa ja kylpyhyone paremmalla tuotevarustelulla. Olin pakannut kahden päivän reissulle ajatellen että hotellihuoneeseen sisältyy kaiken maailman vanulaput ynnä muut pikkusälät jota vanity kitiksikin kutsutaan. Kun saavuin huoneeseen niin huomasin heti että sieltä puuttui kaikki nämä hyödylliset turhakket, tohvelitkin teillä tietämättömillä. Tämä saattaa kuulostaa ärsyttävän akan nipotukselta, mutta jos saavun hotellille keskiyön jälkeen koska olen ottanut myöhemmän iltalennon, niin en jaksa lähteä metsästämään niitä pieniä tuotteita joiden oletan olevan saatavilla. Yritä siinä sitten poistaa vedenkestävää silmämeikkiä vessapaperilla. Kävin respassa kysymässä että olinkohan mä mokannut varaukseni, ja oliko mulla sittenkin vain basic-huone. Respa oli sitä mieltä että kyllä minulla oli se isompi huoneluokka. Pyysin sitten että josko voisin saada ne siihen huoneluokkaan kuuluvat pienet lisätuotteet. Nämä luvattiin. Ne tulivat vasta seuraavana iltapäivänä. Eikä mitään anteeksipyyntöä.

Virheitä sattuu aina ja se on täysin ymmärrettävää. Se miten nuo virheet korjataan on se mistä tunnistaa aidosti asiantuntevan ja osaavan asiakaspalvelun. Eihän tämäkään mulle mikään maailmanloppu ollut. Jos vanulappujen ja pumpulipuikkojen puuttuminen aiheuttais mussa valtavia mielentilan kuohahduksia niin voisin ehkä miettiä oman mielenterveyteni tasaisuutta. ...silti vessapaperimurujen nyppiminen silmäripsistä aamukuudelta ennen tärkeää asiakastapaamista ei todellakaan kohottanut väsymyksestä jo tuskastunutta tunnetilaani.

Mutta ei kanneta kaunaa ja muistella menneitä pahalla. Tällä kertaa kaikki meni sujuvasti ja olin jo etukäteen tietoinen että huoneeni ei sisällä sen kummempia luksuriteetteja, sillä olin varannut ihan tavallisen turren huoneluokan.

glo hotel kluuvi huone

So... in a nutshell:

+ Large and stylish rooms

+ High quality room service menu

+ 24/7 room service, once Glo Hotel’s own restaurant closes, the night menu from the adjacent Kamp Hotel is available

+ Extremely central location, one of the most central locations you could get in Helsinki I think

+ Very nice breakfast with good bread selection, perfect croissants and nicely done porridge (I always have porridge as a starter at breakfast)

+ Watermelon slices at breakfast (again a thing I always notice as watermelon is my favourite hahah)

+ I haven’t tried the gym but apparently it’s the same with Kämp, so I bet it’s decent

- There's shampoo but no conditioner. I don't know any women who would use shampoo but no conditioner!

- To order from room service you need to pay 12-euro room service fee. Feels like quite a lot of extra to me.

- The selection of hot food at breakfast is not impressive. Eggs and sausages, that's it. Though compared to many other places, that's plenty. So maybe a petty notion after all.. And I'm not even British.

- Apparently they have some kind of a loyalty card system but nobody has ever said anything about that when I've stayed there. I only realised it this time. If I had received info of it on my first visit, I would have already accumulated quite a few points.

glo hotel kluuvi huone
glo hotel kluuvi huone
glo hotel kluuvi huone
glo hotel kluuvi huone
glo hotel kluuvi huone

Kukaan muu asunut Glossa? Mitä mieltä olitte?

Anyone else stayed at Glo in Helsinki, what did you think?

Radisson Revisited // Sleepless in a Suite

Saavuin taas eilen illalla Suomeen, mutta tällä kertaa asun äidin ja isän hotellissa. Tätä edeltävällä reissulla olin kuitenkin taas Blu Plazassa ja lupasin aiemmassa Radisson Blu Plaza hotelliarviossani että jos seuraava vierailu on kovin erilainen niin kerron siitäkin. Ja olihan se aika uudenmoinen kokemus. Napisen usein leikkisästi kateellisena kollegoilleni siitä että he tuntuvat aina saavan ne paremmat huoneet ja upgradet kun matkustamme porukalla. Tällä kertaa sainkin itse olla onnekas, sillä respasta lunastettu muoviläpyskä johdatti minut omaksi yllätyksekseni sviittiin.

Marjoja Aallon pöydällä, oma Nespresso-kone, kolme telkkaria (joista yksi kylpyhyoneessa) ja Aalto-maljakko täynnä Fazerin sinistä. Jostain syystä en koskaan saa unta Helsingin työmatkoilla, se on se aikaero katsokaas. Mutta tällä kertaa olin vain iloinen unettomuudestani. Olisihan se harmi jos en olisi yhtään ehtinyt leikkiä kotia tässä neljä kertaa Pariisin yksiöni kokoisessa hotellihuoneessa.

blu plaza helsinki sviitti
kauno suite blu plaza helsinki
blu plaza helsinki sviitti
radisson blu plaza helsinki
blu plaza helsinki business room
blu plaza helsinki
blu plaza suite

//
Everyone needs a TV in the bathroom, right?

The reason for my insomnia was not the quality of the bed (the bed was perfect as a matter of fact), but the usual tiny time difference between Helsinki and London. One would think two hours makes no difference, yet I never feel like sleeping when I arrive in Helsinki. And this time I was happy to stay awake – I had been upgraded to a spacious suite which had more than enough of room to let my restless insomniac feet wander on the wooden floors while waiting for sleepiness to hit me.

Radisson Blu Plaza in Helsinki definitely got my attention with this, I wish my budget would cover an Executive Business Class room every time I visited Helsinki!