Päiväreissu Madridista - Segovia (video)

Käytiin syyskuussa viettämässä pitkä viikonloppu Madridissa ja nauttimassa kesän viimeisistä helteistä. Emme halunneet jumittua koko loman ajaksi Boadilla del Monten lähiöön jossa majailimme sukulaissyistä, joten avasimme kartan ja tutkimme mitä vierailuvaihtoehtoja löytyisi noin tunnin ajomatkan päästä. 

Voittajaksi valikoitui Segovia. Sinne hurautti vajaassa tunnissa ja pieni kylä oli melko täydellinen päiväkohde. Ei sillä useammalle päivälle nähtävää olisi löytynyt, mutta ehdottomasti vierailun arvoinen.

segovia landscape spain

Segovia on pieni uinuva kylä, joka on tunnettu Espanjan ensimmäisestä akveduktista (jota kutsun videolla hämäävästi viaduktiksi). Rakennelma on kieltämättä vaikuttava ja sen viertä portaita ylöspäin noustessa maisemat kaupungin yllä huikeat. Pientä aikamatkustusta jopa.

segovia tourists
segovia aqueduct

Segovian on tunnettu porsaanpotkastaan, ja kuulemma sitä pitäisi siellä matkailijankin maistaa. Tottelimme opaskirjan käskyä, mutta koska saavuimme paikalle nälän jo kurniessa, emme ehtineet saalistaa mukavaa huippuravintolaa vanhankaupungin sydämestä, vaan jäimme ensimmäiseen paikkaan mikä osui vastaan. En tiedä oliko huonon ravintolan vai huonon ruokalajin syytä, mutta rasvainen nahkapäällysteinen potka joka tarjoiltiin sorkka sojottaen ei oikein maistunut. Melkoisen ällöttävä ruokakokemus. En kyllä yhtään ihmettele että tämä on kylän tunnetuin ruoka, se näytti ja maistui juuri niin keskiaikaiselta kun koko kyläkin. Näin autenttista kokemusta en itse olisi kyllä tarvinnut, ruoan syön mieluiten nykyaikaisesti valmistettuna ja maustettuna. Ravintola jota suosittelen välttämään jo ihan hintojensakin puolesta näkyy yllä olevassa kuvassa oikealla, tuossa valkoisen markiisin alla. Nimeä en nyt millään muista. 

segovia cathedral

Näin pakanana kirkkoon astuminen tuntuu jollain lailla epäilyttävältä, mutta liekkeihin en leimahtanut vaikka katedraaliin kävelin. Ja uskontokunnasta riippumatta voin ehdottomasti suositella Segovian katedraalia nähtävyytenä. Videolla näkyy myös miltä tuo upea rakennelma näyttää sisältäkäsin tutkailtuna.

segovia park spain

Elämä tässä uinuvassa kylässä on varmasti mukavan leppoisaa. Eikä kukaan ihmettelisi jos otat torkut puiston penkillä.

Akveduktin, katedraalin ja porsaanpotkan lisäksi kaupungin nähtävyyksiä ovat vanhankaupungin pikkukadut ja putiikit. Paikallisiin tuskin törmää, mutta jenkkeihin ja muihin turisteihin sitäkin useammin. Erittäin yllättäen satuimme myös löytämään irtokarkkikaupan jonka tarjonta oli peräisin Ruotsista ja Suomesta. Liitulakuja napostellen sujui kotimatka autossa anopin kera mukavan makeasti.

segovia square

// 

Segovia is a cute little historic town one hour's drive away from Madrid. Trip to Segovia will definitely take you back in time. They say you should eat the roast suckling pig "cochinillo", which is the speciality of this place, but to be honest, I find it a bit disgusting to have a claw sticking out on the plate and the only thing I could taste was fat. Food apart, the aqueduct and the cathedral are definitely worth seeing, so if you happen to be in Madrid and want to venture out the main city, I do recommend visiting Segovia.