Paris is always a good idea?

No ei oikeastaan. Kuten olen ehkä aiemminkin jo maininnut, suhteeni Pariisiin on erittäin vaihteleva. Joka toisella vierailulla vihaan sitä ja joka toisella vierailulla rakastan sitä. 

Tämän viime syksyisen vierailun lähtökohdat olivat loistavat, mutta tällä kertaa viikonlopun fiilistä viilensi rankka kaatosade. Croissantteja sain kuitenkin aamupalaksi ja macaronseja välipalaksi. Olisi se kai huonomminkin voinut mennä.

Tässä video viikonlopun vietosta sateisessa Pariisissa:

Jos laiskottaa etkä jaksa katsoa videota (laita se edes taustalle pyörimään jotta voit uskotella minulle että joku oikeasti katsoo näitä enkä koe olevani turhuuksien tuottaja), niin tässä vielä linkit muutamaan mukavaan ravintolaan jotka mainitsin videolla:

Buvette Gastrothèque, 28 Rue Henry Monnier, 9ème
Täydellinen turistiravintola, sillä tämä jos mikä on oikein perinteisen pariisilainen bistro ranskalaisilla ruokalajikkeilla. Ja vaikka turisteille täydelliseksi kutsunkin, niin siellä on nimenomaan niitä paikallisia parisiilaisiakin. Loistava sijainti trendikkäällä South Pigallen alueella, jota myös trenditietoisten seurassa SoPiksi kutsutaan. Kannataa varautua odottelemaan vuoroaan baaritiskillä, sillä paikka ei ota varauksia ja on melkoisen pieni. Mutta mikäs siinä odotellessa kun viini on laadukasta. Parin metrin päästä löytyy myös Grand Pigalle hotelli, jonka baarissa hengailee mielellään pidemmänkin aikaa pöytää naapuriravintolasta odotellessa.

Rue des Martyrs, 9ème
No tämähän on tietysti ihan vaan katu eikä mikään ravintola, mutta haluan silti suositella sitä nimittäin kyseinen kulkuväylä on jollain tavalla äärimmäisen sympaattinen peripariisilainen tienpätkä, josta löytyy useita kahviloita ja kadun puolelle pursuavia hedelmä- ja kalakauppoja, leipomoita unohtamatta. Löytyypä kyseiseltä kadulta myös ruotsalainen karkkikauppa, joka pelastaa irtokarkkihimoisen ulkosuomalaisen. Parhaiten löydät kadun kun hyppäät pois Pigallen asemalta. Älä lähde ylöspäin turistiturmioon Montmarten kukkulalle, vaan käänny kadulle etelän suuntaan, siltä pieneltä karusellilta alaspäin suunnaten.

Archipel, 26 bis rue de Saint Petersbourg, 8ème
Tänne emme olisi löytäneen ilman paikallista ystävää. Tämä ei ole oikeastaan ravintola tämäkään, mutta kyseisessä tilassa joka oli aikoinaan kirkko, järjestetään aina silloin tällöin sunnuntaisin Feel Good Brunch. Brunssin (joka on ennemminkin lounas) tuotto menee hyväntekeväisyyteen ja kaikki on täyttä luomua. Voin ehdottomasti suositella jos tapahtuma sattuu osumaan vierailuviikonlopulle.

Onko siellä muita jotka eivät oikein aina innostu Pariisista? Ja te jotka koette kaupungin romantiikan, olenko ehkä vain missannut ne paikat ja kohteet jotka tekevät Pariisista Pariisin? Mikä on teidän mielestä parasta Pariisissa?

// 
Feels like I've been to Paris a million times, and I still don't know whether I like the city or not. It has its charm, yet at the same time it feels cramped and old-fashioned. This weekend back in September when I made the above video, Paris was definitely not showing us its best when it comes to weather, but we got to enjoy some art and cosy restaurants with tasty food. In the end, is there even anything else you need from this city? The two links above are my restaurant recommendations. Though I cannot really call them mine, I would have had no idea about them if it wasn't for our friend and amazing host who made the weekend perfect even when it was raining.